MANİSA / SALİHLİ - Durasıllı Mimar Sinan Ortaokulu

Durasıllı Mimar Sinan Ortaokulu

Durasıllı Mahallesi Ülker Sokak No17/1 /SALİHLİ / MANİSA
Vizyon
Okulumuzu, beldemize layık, saygın, güvenilir, başarıda ilçemiz okulları içerisinde tercih edilen okul haline getirmektir.
Misyon
Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, onların milli birer kimlik kazanmış, bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırarak bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak için varız.
Her yarım saatte bir dolmuş bulunmaktadır.
Servis mevcut değildir.
Durasıllı Mahallesi- Salihli/MANİSA
10km.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuzda taban-tavan puanı uygulaması yoktur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Yüzde 98,6
Sportif Etkinlikler
2021-2022 Yılında Yıldız Erkekler Bocce il ikincisi, Yıldız Kızlar Bocce il dördüncüsü, Yıldız Kızlar Dart il üçüncüsü 2019-2020 Yılında Yıldız Kızlar Bocce il Dördüncüsü,Yıldız Erkek Bocce il Dördüncüsü 2018-2019 Yılında Küçük Kızlar Bocce il Birincisi,Yıldız Kızlar Dart il Dördüncüsü, Yildiz Erkek Dart il Dördüncüsü 2017-2018 Yılında Yıldız Kızlar Hentbol il ikincisi,Küçük Erkekler Bocce il Dördüncüsü Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi´nde Uşak Bocce Grup Maçları,(Kız-Erkek) Kırklareli Bocce Türkiye çeynek Finalleri (Kız-Erkek), Uşak Bocce Türkiye Yarı Finalleri (Kiz- Erkek) Gençlik Haftası Oyunlarında Yıldız Erkekler Dart ilçe Birincisi,Yıldız Kızlar Dart ilçe Birincisi, Turgutlu Yıldız Kızlar Takım Birincisi.
Bilimsel Etkinlikler
2017-2018-2019 Tübitak 4006 Bilim Fuarları düzenlenmiştir. Proje hazırlanmasında görev alan 106 öğrencimizde bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma, araştırma yaptığı alanla ilgili özgün ve aynı zamanda günlük hayatta kullanılabilecek inovatif ürünleri geliştirme becerileri kazandırmıştır. ve aynı zamanda ortaya çıkardıkları özgün ürünleri katılımcı ve ziyaretçilere sunarak ifade becerilerin ve öz güven güzeylerinin artmasını sağlamıştır.
Proje Çalışmaları
139 Ortak okul ile toplam 7 Etwinning projesi yürütülmüştür. Projede 6 öğretmen ve 67 öğrenci görev almıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Uluslararası alanda 2019-2022 yıllarında 4 (Dört) yabancı ortak okul ile Erasmus + Projesi yürütülmüştür. Projede 4 öğretmen ve idareci ile 17 öğrenci görev almıştır. 18 yerli ve yabancı ortak okul ile 2 adet Etwnning projesi yürütülmüştür.